Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

Back to school

Back to school

Werk en school zijn inmiddels voor velen alweer een aantal weken aan de orde van de dag. Zo af en toe denk ik terug aan de tijd dat ik naar de basisschool ging. Iedere pauze bestond uit het trotseren van de klimrekken op het speelplein, nu bestaan pauzes vaak uit serieuze (online) gesprekken. Zou het niet mooi zijn af en toe nog even terug te gaan naar die onbezorgde kindertijd?

Dat is precies wat een aantal ontwerpers bedacht moeten hebben, toen ze deze speelplekken ontwierpen.

Jump around
Als je hoogtevrees hebt, niet van grotten houdt of bang bent in het donker, dan is dit misschien geen aanrader. Is dit allemaal niet het geval? Dan is Bounce Below (http://emanate.org/blog/event/opening-419-la-cage-aux-folles-by-warren-techentin/) in Blaenau Ffestiniog (Wales) zeker een bezoekje waard. Lokale ondernemer Sean Taylor besloot dankbaar gebruik te maken van een verlaten leisteenmijn en creëerde een web van trampolines en glijbanen. Wat zeg je ervan; middagje stuiteren en springen op ’s werelds grootste ondergrondse trampolines?

Apenkooien
In een voortuin in Los Angeles vind je de zogenaamde ‘Cage aux folles’, ontworpen door Warren Techentin (http://emanate.org/blog/event/opening-419-la-cage-aux-folles-by-warren-techentin/). Hij liet zich inspireren door de Mongolische yurt; een ronde hut, opgebouwd uit houten staven, die samen een stevige structuur vormen. Groot en klein probeert dit klimrek te trotseren.

Foto’s van http://www.designboom.com/architecture/warren-techentin-architecture-la-cage-aux-folles-la-courtyard-05-24-2014/
Foto’s Warren Techentin Architecture/WTA van https://www.facebook.com/wtarch/photos/pb.218473528337388.-2207520000.1407142034./301579753360098/?type=1&theater

Swingend schommelen

Samenwerken is het belangrijkste sleutelwoord in de installatie The Swings, die bedacht werd door Daily Tous les jours. Door te schommelen ben je met je hele lichaam bezig muziek te maken. Alle schommelaars krijgen een stukje verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Het resultaat is een mengelmoes van mensen van alle leeftijden en achtergronden, die samen muziek maken. The Swings toeren rond en zijn op verschillende openbare plekken en festivals te bewonderen en beleven.

Ben jij een cijfertjesmens? Check dan deze link (http://www.dailytouslesjours.com/counting-swing-cycles/) ook even!

Foto’s EN FILMPJE? http://www.dailytouslesjours.com/project/the-swings/