Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

50ste verjaardag

Hoe gaan we de kinderen van nu uitleggen wat een muziekcassette is?  Weet je nog, op vrijdagmiddag voor de radio om de top 40 op te nemen. Op het juiste moment op “record” drukken en hopen dat Erik de Zwart of  Jeroen van Inkel hun mond zouden houden. Het was afgelopen december precies 50 jaar geleden dat onze eigen Philips, het cassettebandje op de markt bracht.

Voor iedereen die met weemoed aan deze tijd terug denkt kan nu zijn hart ophalen want in Amerika heeft het team van Jeff Skierka Designs de Mixtape Table ontworpen.

Het is een 12:1 replica van een echt cassettebandje. De tafel is zelfs volledig omkeerbaar dus net als zijn kleine broertje met een A en B zijde. Iedere tafel wordt door het JSD team met veel aandacht gemaakt. Het resultaat mag er dan ook zijn. Stijlmagazine-design-kunst-art-Jeff Skierka Designs-cassettebandje-1

 

Maar voor de echt jonkies onder ons hier alsnog een uitleg:

Een muziekcassette, cassettebandje, compactcassette of gewoon bandje (officieel Compact Cassette), is een magneetband die wordt gebruikt als geluidsdrager, in een speciaal daarvoor gemaakte vaste doos (cassette). Een musicassette (mc) is een cassette waarop reeds in de fabriek muziek is opgenomen. Men verwachtte dat deze de grammofoonplaat zou vervangen. (bron: Wikipedia)

Kijk op Stijlmagazine Facebookpagina voor de making of the MixTape Table.

Stijlmagazine-design-kunst-art-Jeff Skierka Designs-cassettebandje-2
Stijlmagazine-design-kunst-art-Jeff Skierka Designs-cassettebandje-3