Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL
Leuk dat je er bent!
werkdagen voor 15:00 besteld - Volgende dag in huis met PostNL

3D vaasje

Het blijft mij verbazen. 3D printing.  Ik kwam een project tegen op Kickstarter van Desbiens Design Research. Hun doel was $10.000 ophalen voor hun FAHZ*it’s your face vaas. Met nog enkele dagen te gaan hebben ze inmiddels al 478% opgehaald.

05ce0fff45ab71dc7a35e98ec71ea2ca_large

Ambitieus

Het begon allemaal als een te ambitieus plan van Nick en Martha Desbiens. Normaal begint men met 1 vaasje maar Nick ging direct aan de slag met een generatieve design systeem voor deze vaas. Ik hoor je denken…generatief? Ik moest het zelf ook even opzoeken.  Een systeem gebouwd met algoritmes en wiskundige formules. Nick gebruikte bestaande software zoals (Rhino, Grasshopper, Python, Processing, etc.) en produceerde een gedetailleerd paramedisch model.

Vanaf hier wordt het voor mij te technisch maar het resultaat is een bijzonder uitziende, abstracte vaas waar je als je goed naar kijkt je twee gezichten kunt ontdekken.

Stijlmagazine- Nick and Martha Desbiens- 3D vaas

Ze willen graag zelf een 3D printer aanschaffen en een app laten maken. De app geeft ons, de massa, de mogelijkheid om de vaas in realtime te zien en uiteindelijk zelf te printen aan je eigen keukentafel. Benieuwd wanneer ik de eerste 3D vaasjes voor de raam zie staan.

Zoek de twee gezichten!
Zoek de twee gezichten!